Het in Zwitserland gevestigde horlogehuis DeWitt lanceert de Academia Out of Time om de start van het jaar 2017 te vieren.

DeWitt Academia Out of Time

Na eerder edities van dit horloge met een zwart, blauw en wit gelakte wijzerplaat te hebben uitgegeven, presenteert DeWitt nu de Academia Out of Time met zijn wijzerplaat gelakt in een chocolade kleurtoon gemarkeert met goud.

Het horlogehuis heeft de expertise en traditionele ambachten, zoals guillocheren, emailleren en lakken van wijzerplaten, in huis. Deze wijzerplaten worden dan ook geheel in eigen huis met de hand vervaardigd.

De Academia Out of Time is gevestigd in een 18 karaat rosé gouden horlogekast met een diameter van 42,5 mm. Op de gebruinde wijzerplaat zijn de uren, minuten en seconden afleesbaar. De Academia Out of Time is uitgerust met een zogenaamde dead beat secondewijzer, die dus niet loopt maar telkens een seconde verspringt (zoals een quartz-horloge).

DeWitt Academia Out of Time

Het kloppend hart bestaat uit een manufactuur Caliber DW5051 dat tikt met 21.600 trillingen per uur en beschikt over een gangereserve van 65 uur.  Door de transparante kastbodem is het mechaniek goed te zien.

Het geheel wordt om de pols gedragen door een lederen band met gespsluiting. Zowel de kroon als de gesp-sluiting zijn voorzien van de letter “W”.

Zie voor meer informatie www.dewitt.ch.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This