Clifton Club Shelby Cobra | Alles over Horloges

Uit de succesvolle samenwerking met Shelby Cobra en het Zwitserse horlogehuis Baume & Mercier is wederom een nieuw model geboren. Als eerbetoon aan de successen van de Shelby Cobra Daytona Coupe en de snelheidsrecords die op het circuit van Le Mans in 1964 werden behaald, brengt Baume & Mercier de nieuwe Clifton Club Shelby® Cobra uit.

De Clifton Club Shelby Cobra heeft een horlogekast van titanium en gepolijst roestvrij staal en heeft een diameter van 44 mm. De zijkant van de kast is voorzien van de naam Cobra.

 

Baume & Mercier Clifton Club Shelby Cobra limited edition

 

Opvallend detail is de wijzerplaat die – met een knipoog naar de Shelby Cobra Daytona Coupe – voor de helft wit en voor de andere helft blauw is en omsloten wordt door een blauw uitgevoerde tachymeterschaal, waarin ook een in rood een verwijzing is opgenomen naar het behaalde snelheidsrecord van 196 mph (315 km/u).

De wijzerplaat is voorzien van Arabische cijfers. Op 3 uur is de subdial van de flyback chronograaf zichtbaar en op 9 uur de kleine seconde. Op 4 is een datumvenster gepositioneerd. De wijzers en uurmarkers zijn voorzien van blauwoplichtend superluminova.

 

Baume & Mercier Clifton Club Shelby Cobra limited edition

 

Het kloppend hart is een automatisch uurwerk (La Joux-Perret 8147-2) dat tikt met een frequentie van 4 Hz (28.800 tikken per uur) en is uitgerust met een flyback chronograaf. De gangreserve bedraagt 42 uur. De transparante kastbodem biedt zicht op de rotor (en deels op het uurwerk) die is opengewerkt in de vorm van de velgen van de Shelby Cobra Daytona Coupe.

 

Shelby Cobra | Alles over Horloges

De gelukkige eigenaar van de Clifton Club Shelby® Cobra krijgt het horloge geleverd in een fraaie horlogebox met een schaalmodel (1:43) van de Shelby Cobra Daytona Coupe tezamen met speciale brochure over de geschiedenis van de Daytona Coupe.

Het snelheidsrecord is ook bepalend voor de oplage van deze Club Shelby, want die is ook gelimiteerd tot 196 stuks. Elk horloge is voorzien van een eigen, uniek nummer. De adviesprijs bedraagt € 7.450,-. Leverbaar vanaf juni 2017.

Zie voor meer informatie Baume & Mercier.

Pin It on Pinterest

Share This