Baume & Mercier presenteert een nieuwe editie van de Clifton collectie: een nieuw klassiek uurwerk met een buitengewone persoonlijkheid, gecreëerd door de combinatie van een chronograaf met een volledige kalender.

Baume & Mercier Clifton Chronograph Complete Calendar

De Clifton Chronograph Complete Calendar ademt dan ook bij uitstek de filosofie van La Maison Baume & Mercier: de overtuiging dat een horloge niet louter een functioneel object is, maar een krachtig statement van stijl, een aandenken aan een onvergetelijke mijlpaal in het leven. “Life is about moments”, zoals men dat bij Baume & Mercier noemt. Als een manier van zelfexpressie symboliseert een horloge een intieme relatie met de tijd.

De datum van de Complete Calender wordt aangegeven door de geblauwde wijzer, gecomplementeerd door een dag en maand indicatie op 12 uur en een dag en nacht indicator op 9 uur. De maanfase, getoond op 6 uur bestaat uit een mobiele disk die roteert in een maanmaand van negenentwintig en een halve dag. De Chronograaf seconden worden getoond door een centrale secondewijzer, en de verstreken uren en minuten kunnen worden afgelezen van de twee smalle counters op 12 en 6 uur en worden gemarkeerd door de (eveneens geblauwde) wijzers, hét Clifton symbool.

Clifton Chronograph Complete Calendar

Het horloge met een kast van 43 mm wordt versterkt door de gepolijste en gesatineerde afwerking en de ‘sun decorated’ zilveren wijzerplaat. Door de saffierglazen kastbodem heeft u uitstekend zicht op het Zwitserse automatische uurwerk van onberispelijke kwaliteit (Valjoux 7751) dat geheel overeenkomstig de Zwitserse horloge traditie is afgewerkt met “Côtes de Genève” en geblauwde schroeven.

Dit nieuwe Clifton-model komt in drie verschillende edities:

M0A10280 SOLDAT
De Clifton Chronograph Complete Calendar (10280) waarbij de lunette van de stalen kast is versterkt met 18 karaats rosegoud. Het model komt met een bruine alligator lederen band met vouwsluiting. Adviesprijs € 5.450,-.

M0A10279 SOLDAT
De onderscheidende persoonlijkheid van de Clifton Chronograph Complete Calendar (10279) komt door de stalen kast en de ergonomische stalen band, die zowel gepolijst als gesatineerd is met een adviesprijs van € 4.950,-.

M0A10278 SOLDAT
Het laatste model van de Clifton Chronograph Complete Calendar (10278) in gepolijst en gesatineerd staal benadrukt de tijdloosheid door zijn eenvoudige elegante ontwerp, gedragen door een zwart alligator lederen band en een adviesprijs van € 4.800,-.

Zie voor meer informatie: Baume & Mercier.

Pin It on Pinterest

Share This