15-5-2012 | Dit jaar is het 520 jaar geleden dat Columbus Amerika ontdekte. Het vlaggenschip van de expeditie in 1492 was de Santa Maria, een koopvaardijschip dat groter was dan haar twee zussen, La Nina en La Pinta. De Santa Maria is een van de belangrijkste schepen in de geschiedenis, niet alleen om de historische ontdekking van Amerika, maar ook om wat het schip vertegenwoordigde: onbevreesdheid.

Met de lancering van de Classico Limited Edition Santa Maria wil Ulysse Nardin de avonturen van dit nobele koopvaardijschip doorvertellen. Door het toepassen van émail cloisonné wordt met een mooie afbeelding op de wijzerplaat hulde betoond aan de statige Santa Maria. De ambachtslieden van Ulysse Nardin hebben elk detail zorgvuldig en volgens exacte specificaties uitgewerkt in levendige kleuren. Op een diepblauwe achtergrond is een fraaie afbeelding zichtbaar van het eens zo trotse schip varend op een groene zee met volle zeilen en de vlag in top.

De Classico Limited Edition Santa Maria wordt dan ook met zorg gecreëerd. Alleen het met de hand maken van de wijzerplaat vergt al ruim 50 werkuren en 26 bakprocessen. Elke wijzerplaat wordt individueel vervaardigd door een ervaren en gespecialiseerde emailleur met toepassing van de émail cloisonné techniek. Maar het resultaat is een onmiskenbaar uniek kunstwerk(je). Dit proces vergt een ingewikkelde mix van vaardigheden en een vaste hand en wordt gezien als een van de meest ingewikkelde artistieke disciplines. Ulysse Nardin heeft deze decoratieve techniek nieuw leven ingeblazen.

Maar de artistieke precisie van de wijzerplaat wordt geëvenaard door de precisie van het mechanische uurwerk. Het automatisch horloge wordt aangedreven voor Ulysse Nardin-kaliber 815 en heeft een gangreserve van 42 uur. De wijzerplaat geeft naast de afbeelding van de Santa Maria ook de uren, minuten en seconden weer. Het horlogeglas is van ontspiegeld saffierglas. Het uurwerk is een COSC gecertificeerde chronometer. De transparante kastbodem biedt zicht op het mechaniek. Het geheel wordt om de pols gedragen door een alligatorlederen horlogeband. Het horloge met een diameter van 40 mm is verkrijgbaar in wit of rosé goud, in een gelimiteerde oplage van 30 stuks elk.

Zie voor meer informatie www.ulysse-nardin.ch.

 

Pin It on Pinterest

Share This