Voor de zesde keer ondersteunt het Zwitserse horlogehuis Chopard de Only Watch-liefdadigheidsveiling door het doneren van een uitzonderlijk sporthorloge: de Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017, met handtekening van coureurlegende Jacky Ickx. De opbrengst komt geheel ten goede komt aan de Monaco Association against Muscular Dystrophy (spierdystrofie).

Chopard Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017 | Alles over Horloges

Dit unieke horloge is uitgerust met een hoogfrequent uurwerk dat speciaal is ontworpen voor Only Watch. Het is tevens een eerbetoon aan een uitzonderlijk coureur: Jacky Ickx. Deze levende legende heeft een rijk en gevarieerd track record en heeft zes overwinningen op de 24 uur van Le Mans behaald, hetgeen hem de bijnaam “Monsieur Le Mans” opleverde.

Chopard heeft deze legendarische coureur en ambassadeur van Chopard gekozen om samen te werken aan het creëren van een bijzonder horloge dat moet helpen fondsen te werven voor onderzoek naar spierdystrofie. De Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 is een weerspiegeling van de door Jacky Ickx, Porsche Motorsports en Chopard gedeelde waarden: een passie voor racen, ondersteund door topkwaliteit en precisie.

De Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017 belichaamt de alliantie tussen Chopard en Porsche Motorsport: de toonaangevende expertise van beide ondernemingen in het creëren van excellente luxe behoeft uiteraard geen nadere toelichting.

Chopard Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017 | Alles over Horloges

De titanium horlogekast met een diameter van 45 mm is uitgerust met een donkerblauwe wijzerplaat waarop naast de uren, minuten en centrale seconden ook de datum (op 3 uur) afleesbaar is. De wijzers en de uurindexen zijn uitgerust met Superlumininova voor een goede afleesbaarheid in het donker.

Op 6 uur staat de handtekening van Jacky Ickx tezamen met nummer 20, het nummer dat op de Porsche 936 was geschilderd waarmee Jacky Ickx in 1976 de 24 uur van Le Mans won.

Chopard Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017 | Alles over Horloges

De transparante kastbodem biedt uitstekend zicht op manufactuurkaliber 01.11-M dat tikt met frequentie van 8 hz ofwel 57.600 tikken per uur (!). Een opengewerkte rotor windt het uurwerk automatisch op en in volledig opgewonden staat beschikt het uurwerk over een gangreserve van ca. 60 uur.

Chopard Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017 | Alles over Horloges

Dit kaliber heeft zich ook gekwalificeerd als chronometer door de testen van het COSC te doorstaan.

Specificaties Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919

UurwerkAutomatisch uurwerk
Referentie168593-3002
KaliberManufactuur L.U.C 01.11-M
Aantal onderdelen254
Robijnen37
Frequentie8 Hz (57.600 A/H)
Gangreserveca. 60 uur
MateriaalTitanium
Diameter45mm
Kastdikte12,4 mm
WijzerplaatDiepblauw
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemTransparant
HorlogebandBlauw lederen band

HorlogebandsluitingTitanium vouwsluiting
Waterresistant100 meter (10 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde, datum en gangreserve-indicator
Limited editionOne unique piece

s

De 7e editie van Only Watch vindt plaats op 11 november 2017 in Genève onder de auspiciën van veilinghuis Christie’s. Veertig van de beste horlogefabrikanten van de wereld hebben speciaal voor deze gelegenheid elk een uniek horloge gemaakt.

De opbrengsten uit deze verkoop komen volledig ten goede aan de Monaco Association against Muscular Dystrophy, om te helpen bij het financieren van onderzoek naar Duchenne spierdystrofie, een genetische neuromusculaire ziekte die het leven van 250.000 kinderen, adolescenten en jonge volwassenen wereldwijd beïnvloedt en een progressieve degeneratie van spieren veroorzaakt.


Zie ook Chopard.

Pin It on Pinterest

Share This