6-6-2012 | Volgens het Zwitserse horlogehuis Girard-Perregaux is de Cat’s Eye een mix van Haute Joaillerie en Haute Horlogerie.

Gelet op de hoeveelheid edelstenen op de Cat’s Eye kun je de vraag stellen of het nu een sieraad is waarop en passant de tijd is af te lezen, of een horloge dat zonder enige moeite kan concurreren met een diamanten sieraad. Tja, wat moet je daarvan zeggen, het wit goud van de horlogekast is bijna niet te ontdekken door de imposante vulling met 150 smaragd geslepen diamanten.

Ook de wijzerplaat is volledig bezaaid met 102 smaragd geslepen diamanten, die zijn gezet in het zogenaamde “Clous de Paris”-spijkerzool motief. Dit “Clous de Paris”-motief bestaat uit het zetten van een aantal stenen met een enkele “clou” of pin, wat betekent dat de diamantslijper de stenen een voor een zorgvuldig moet slijpen en kalibreren.

De horlogekast heeft een diameter van 38,63 x 33,63 mm, waarbinnen een automatisch manufactuur kaliber GP03300-0072 klopt met een frequentie van 28.800 bewegingen per uur (4 Hz). Het horloge heeft een gangreserve van tenminste 46 uur. Op de diamanten wijzerplaat zijn de uren, minuten en (kleine) seconde af te lezen. Het geheel wordt om de pols gedragen door een taupe-kleurige satijnen band met vouwsluiting.

Volgens Girard-Perregaux bewijst deze collectie dat een mooi horloge niet alleen het voorrecht van heren is…

Zie voor meer informatie www.girard-perregaux.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This