27 oktober 2012 | Parmigiani Fleurier presenteert de Bugatti Vitesse. Met dit bijzondere ontwerp voegt het merk een nieuwe creatie toe aan het assortiment uitzonderlijke horloges.

Het Zwitserse horlogehuis Parmigiani en het magische automerk Bugatti zijn al meer dan tien jaar partners. De nieuwste creatie van de autobouwer uit Molsheim werd dit voorjaar gepresenteerd op de Geneva International Motor Show.

© Bugatti – Veyron Grand Sport Vitesse

Vanwege de bijzondere vormgeving en rondingen van de nieuwe Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, is Michel Parmigiani met zijn team hard aan de slag gegaan om de prestigieuze Bugatti horlogecollectie uit te breiden met een nieuwe exoot: de Bugatti Vitesse.

De Bugatti Vitesse is gebaseerd op het concept van de Bugatti Super Sport, een eerder horloge van Parmigiani dat een complex mechanisme bevat voor de tijdweergave in een hoek van 90°. Het uurwerk is voorzien van een volledig in eigen huis ontworpen, ontwikkeld en gebouwd uurwerk, waarbij de componenten op een verticale as zijn geplaatst, feitelijk hetzelfde principe als bij de motor van een auto het geval is. Deze constructie maakt het mogelijk om de tijd aan de voorzijde van de overigens opmerkelijk vormgegeven horlogekast af te lezen.

De Bugatti Vitesse heeft een aerodynamische horlogekast van titanium die plaats biedt aan een handopgewonden manufactuur uurwerk kaliber PF 372 dat is opgebouwd uit 333 onderdelen.

Het horloge heeft een gangreserve van 10 dagen. De deels opengewerkte wijzerplaat is gemaakt van texalium en heeft een ovale vorm in een poging om de snelheid van de auto “weer te geven”. Het bijzondere uurwerk wordt om de pols gedragen door een alligatorlederen band van Hermès.

De prijs? Ach, wie zich een Bugatti kan veroorloven…

Zie voor meer informatie ook www.parmigiani.ch.

Pin It on Pinterest

Share This