De Bremont Watch Company is opgericht in 2002 en gevestigd aan Henley-on-Thames in Groot-Brittannië. Desondanks lanceerde Bremont haar door de luchtvaart geïnspireerde collectie horloges pas in 2007.

ALT1-WT BK.side.wbg

Het verhaal achter Bremont
Bremont Watch Company is opgericht door de twee Britse broers Nick en Giles Engels en kwam voort uit hun gezamenlijke liefde en passie voor techniek en luchtvaart.

[image type=”frame-css3″ align=”center” width=”520″ heigth=”350″ caption=”© Bremont | Giles (l) en Nick Engels“]Nick en Giles Engels, oprichters Bremont | allesoverhorloges.nl
[/image]

Die liefde en passie voor techniek kregen zij van jongs af aan met de paplepel ingegoten: in de werkplaats van hun talentvolle vader, Dr Euan Engels, die aan de Universiteit van Cambridge was afgestudeerd als ingenieur in Luchtvaarttechniek. Als voormalig RAF-piloot leerde vader Euan zijn zoons te vliegen. Daarnaast was hij zelf actief in de historische luchtvaartindustrie, zowel in het vliegen met als het herstellen van historische vliegtuigen.

4 maart 1995 bleek een keerpunt in het leven van de familie Engels. Op die dag waren vader Euan en Nick bezig met een training voor een luchtvaartshow in hun Harvard uit WWII. Ze kwamen in een spin terecht en het lukte hun niet om het vliegtuig weer onder controle te krijgen met een verschrikkelijke crash tot gevolg. Euan Engels overleefde dit ongeluk niet en Nick Engels brak meer dan 30 botten. Nick en Giles besloten zich vol op hun passie voor horloges te storten.

Na het ongeval runden Nick en Giles nog wel de luchtvaartbusiness van de familie maar besloten in 2002 om een horlogehuis op te richten.

[image type=”frame-css3″ align=”right” width=”300″ heigth=”170″ caption=”© Bremont | Bremont headquarters – Henley-on-Thames“]Bremont Headquarters | allesoverhorloges.nl
[/image] Hoewel zij Bremont zagen als een puur Britse onderneming, begrepen zij dat ze op dat moment de Zwitserse expertise en ervaring nodig hadden voor hun horloges. Daarom starten zij een horloge atelier op in Bien, Zwitserland. Het doel van de broers was van meet af aan duidelijk: ze wilden hun technische ervaring inbrengen om klassieke, op de luchtvaart geïnspireerde horloges te creëren. Horloges die zowel in de bestuurskamer kunnen worden gedragen als bij een beklimming van de Mount Everest. Daarbij hadden de broers zeer hoogwaardige horloges op het oog met de beste mechanische bewegingen die kunnen worden gevonden in hun prijsniveau.

De naam
De naam Bremont is ontsproten aan een bijzonder avontuur. In de late jaren 1990 vlogen Giles en Nick Engels over het zuiden van Frankrijk, toen ze gedwongen werden met hun bi-plane Whenthey vliegtuit uit de jaren 1930 een noodlanding te maken vanwege een stilstaande motor. Ook de weersomstandigheden verslechterden.

Er was de broers veel aan gelegen bemoeienis van de Franse autoriteiten te vermijden, en zij waren dan ook meer dan blij met de hulp die zij kregen aangeboden van de boer op welk land zij waren geland. Het vliegtuig werd door Nick en Giles in zijn schuur geduwd en daar bleef het tot het weer was opgeklaard. Ook de broers bleven die nacht bij de boer. Zij waren blij verrast met zijn atelier en hoorden die avond graag zijn verhalen aan over zijn ervaringen als piloot. Hij bleek tijdens WOII zelf piloot te zijn geweest en bovendien was hij een begenadigd technicus. Oude wandklokken lagen overal in het rond samen met tal van motoronderdelen. De boer droeg zelfs nog steeds zijn eigen vaders polshorloge. De naam van de boer? Antoine Bremont… Een nieuw horlogemerk was geboren!

[image type=”frame1″ align=”right” width=”260″ heigth=”200″]Logo Bremont | allesoverhorloges.nl[/image] Bremont Watch Company
PO BOX 4741
Henley-on-Thames
Oxfordshire
RG9 9BZ
Telefoon: +44 845 0940 690
www.bremont.com

Pin It on Pinterest

Share This