2 november 2012 | Het Engelse horlogehuis Bremont breidt haar in 2011 geïntroduceerde SOLO-collectie uit met enkele nieuwe modellen.

De SOLO is geïnspireerd op pilotenhorloges uit de jaren 1940. Het klassiek ontworpen horloge is uitgerust met een gemodificeerd BE-36AE uurwerk. Het automatische horloge heeft een gangreserve van 38 uur. De horlogekast met een diameter van 43 mm is gehard tot meer dan 2000 Vickers, waardoor het horloge veel krasbestendiger is dan een horloge van gewoon roestvrij staal. In aanvulling op de vorig jaar geïntroduceerde SOLO met zwarte wijzerplaat lanceert Bremont nu de SOLO met een witte wijzerplaat, waarop naast uren, minuten en (centrale) seconden ook de datum afleesbaar is.

De transparante bodemkast biedt zicht op het uurwerk en de rotor. Het uurwerk van de SOLO heeft aan de strenge criteria van het COSC voldaan en kwalificeert zich derhalve als chronometer. Het horloge kan om de pols worden gedragen door een lederen band voorzien van gesp-sluiting of een titanium band met vouwsluiting. Het horloge is waterdicht tot 100 meter.

SOLO-37
Daarnaast wordt de collectie ook uitgebreid met de SOLO-37. De toevoeging 37 heeft betrekking op de omvang van de horlogekast, die bij dit model een diameter heeft van 37 mm. Voor de rest kent dit model uiteraard hetzelfde kwaliteitsniveau als zijn grotere broer. De SOLO-37 is met zijn kleinere omvang en lichtere uitvoering meer bedoeld als dameshorloge. De SOLO-37 wordt geleverd in een witte wijzerplaat met stalen of rosé goudkleurige accenten en een horlogekast met staal of met rosé goudkleurige accenten. Ook bij dit model kan worden gekozen voor een lederen of titanium horlogeband. De SOLO-37 is eveneens waterdicht tot 100 meter onder water.


Zie voor meer informatie ook www.bremont.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This