Breitling Headquarters

Hoofdkantoor Breitling

Het is u misschien al bekend, maar het Zwitserse horlogehuis Breitling komt grotendeels in handen van het Engelse private equity CVC Capital Partners. CVC is de grootste private equity beleggingsonderneming van Europa.

Het horlogehuis Breitling werd in 1884 opgericht door Léon Breitling in Saint-Imier en in 1979 gekocht door de piloot Ernest Schneider. Bretiling behoort nu nog tot een kleine groep van onafhankelijke horlogemerken, maar daar komt binnenkort een einde aan, omdat 80% van de aandelen in Breitling in handen van CVC komt. De heer Théodore Schneider, CEO van Breitling, behoudt een belang van 20% van de aandelen.

De overname vindt plaats in een periode dat de Zwitserse horlogemakers eindelijk weer de weg naar boven hebben gevonden, nu voor het eerste sinds jaren de 2e keer op rij de jaarlijkse export is gegroeid.

Breitling had in 2016 ook een van de beste jaren met een omzet van circa CHF 400 miljoen, een stijging van meer dan 10% ten opzichte van de in 2014 en 2015 gerealiseerde omzet (CHF 370 miljoen).

De closing van de transactie is onderhevig aan goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, welke wordt verwacht rond juni 2017.

Breitling | Alles over Horloges

 

Pin It on Pinterest

Share This