15 mei 2013 | Breitling for Bentley viert dit jaar zijn tienjarige bestaan en zet dit jubileum luister bij door de lancering van drie nieuwe chronografen.
Breitling for Bentley

Breitling for Bentley is dé ultieme combinatie: Zwitserse topkwaliteit met Britse chic. De drie nieuwe loten aan de stam zijn dan ook ware uitingen van luxe, prestige en prestatie. De chronografen zijn uitgerust met volledig in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde uurwerken.

Het jaar 2003 is een bijzonder jaar voor Breitling for Bentley. Allereerst omdat het merk Bentley een grote comeback maakte op de 24 uur van Le Mans met het winnen van 2 topposities, maar het is ook het jaar waarin het Breitling for Bentley avontuur een aanvang nam. Het is een succesvolle samenwerking gebleken tussen Britse luxe automakers en verfijnde Zwitserse horlogemakers. Tien jaar na dato hebben de chronografen van deze reeks overal hun weg gevonden op deze planeet door de unieke mix van elegantie, stijl, prestige, sportiviteit, prestaties en raffinement.

Het begrip prestige is opnieuw gedefinieerd door de modellen uit te rusten met de volledig in eigen huis ontworpen en ontwikkelde uurwerken. En zoals het een ware Breitling betaamt zijn alle uurwerken geslaagd voor de zware testen van het Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres, zodat alle chronografen zich kwalificeren als chronometer.

Bentley B04 GMT
De Bentley B04 GMT valt op door zijn functionele dubbele tijdzone in combinatie met een chronograaf. De grille (opengewerkte wijzerplaat) biedt zicht op het automatische manufactuuruurwerk. Door de kroon uit te trekken kan de uurwijzer worden aangepast aan de lokale tijd. De rode wijzer geeft de 24 uur aan, waardoor dag en nacht kan worden onderscheiden. De Bentley B04 GMT is verkrijgbaar in roestvrij staal of 18 karaat rood goud.
Breitling for Bentley

Bentley B05 Unitime
De Bentley B05 Unitime is een must voor de wereldreiziger. Dit horloge is uitgerust met een worldtimer zodat de tijd kan worden afgelezen in alle 24 tijdzones. Bij het veranderen van een tijdzone kan de drager de tijd corrigeren door het simpelweg verdraaien van de kroon, waarbij ook de datum automatisch wordt aangepast aan de lokale tijd. De 24-steden bezel is voorzien van een aanwijzing zodat rekening kan worden gehouden met de zomertijd ofwel Daylight Saving Time (DST). Op de zwart of witte wijzerplaat is een gravure van de wereldbol afgebeeld. Ook dit horloge is verkrijgbaar in roestvrij staal of 18 karaat rood goud en kan naar keuze worden uitgerust met een alligatorlederen of rubberen horlogeband.
317298_645539155471581_976469713_n

Bentley B06
Breitling for BentleyDe Bentley B06 staat perfect symbool voor de gedachte achter de samenwerking tussen Bentley en Breitling: verfijnde esthetiek gecombineerd met een manufactuuruurwerk. Het automatische uurwerk tikt met 28.800 bewegingen per uur. Deze chronograaf onderscheidt zich door de ingenieuze ’30-seconde chronograaf, gebaseerd op een patent van Breitling uit 1926 waarbij de centrale secondewijzer in een halve minuut de wijzerplaat rondgaat waardoor nauwkeurige metingen mogelijk zijn tot 1/8 van een seconde. Een andere exclusieve functie is de ‘variabele’ tachymeter, waardoor met een draaibare ring de verstreken tijd, afgelegde afstand en snelheid kan worden berekend.

Dit in tegenstelling tot de ‘standaard’ tachymeter waarmee alleen binnen maximaal 60 seconden de snelheid kan worden berekend. Het gekartelde motief op de bezel is een knipoog naar de vermaarde koelerroosters van Bentley. De opengewerkte wijzerplaat onthult een blik op het mechaniek. De transparante kastbodem biedt volledig zicht op de rotor in de vorm van een velg. De Bentley B06 is verkrijgbaar in een horlogekast van roestvrij staal of 18 karaat rood goud met een diameter van 49 mm en wordt naar keuze om de pols gedragen door een aligatorlederen of rubberen horlogeband.

Zie ook www.breitlingforbentley.com.
298038_645539205471576_96423443_n

Pin It on Pinterest

Share This