30 november 2012 | Breitling heeft zijn legendarische vliegteams geïntroduceerd in China. Zowel het Breitling Jet Team als de Breitling Wingwalkers namen deel aan de 9de China International Aviation & Aerospace Exhibition (Airshow China 2012).

Het horlogemerk Breitling is de officiële tijdwaarnemer van de airshow, die van 13 t/m 18 november jl. werd gehouden in Zhuhai, Guangdong. De adembenemende prestaties van voornoemde teams op de vliegshow was een van de hoogtepunten van de “Breitling Dragon Tour”.

De zeer ervaren piloten van het Breitling Jet Team vlogen in formatie met zeven L-39C Albatros jets met een snelheid van maximaal 700 km/u (435 mph) minder dan 3 meter (10 ft) van elkaar, waarbij zij op indrukwekkende wijze gelijktijdig maneuvres uitvoerden, zoals loopings en crossovers. Deze wervelende show geeft een goede indruk van de precisie, snelheid en moed van deze ultieme professionals, waarbij de geringste fout immers kan leiden tot ongevallen met fatala afloop.

De Breitling Wingwalkers voerden een elegante en unieke show op voor de Chinese menigte op de grond. Staande op de top van de twee Stearman dubbeldekkers doorstonden de meisjes niet alleen snelheden tot 240 km/u (150 mph) maar werden zij ook blootgesteld aan G-krachten tot 4G.

“Het was onze droom om met het Breitling-team naar China te komen, zodat de mensen uit China uit eerste hand de langdurige relatie tussen Breitling en de luchtvaart kunnen ervaren. Vandaag voel ik me zeer trots dat deze droom is uitgekomen”, aldus David Reid, voorzitter van Breitling Greater China.

Zie voor meer informatie ook www.breitling.com.

Pin It on Pinterest

Share This