14 september 2012 | De naam Barnato is zonder twijfel de meest bekende naam onder de zogenaamde “Bentley Boys”, ofwel de mannen die in het verleden verwikkeld waren in een hartstochtelijke strijd om de welbekende 24 uur van Le Mans te winnen. En die deze race in de periode tussen 1924 en 1930 ook niet minder dan vijf keer wonnen. Woolf Barnato werd met respectievelijk Bernard Rubin (1928), Henry Birkin (1929) en Glen Kidston (1930) drie keer als winnaar gelauwerd.

© Wikipedia -Woolf Bernato (1929 Blower Bentley)

De nieuwe “Breitling for Bentley” chronograaf is dan ook vernoemd naar deze beroemde winnaar. De Bentley Bernato 42 Midnight Carbon is niet voor niets voorzien van de toevoeging “Midnight Carbon”, want het horloge is geheel in het zwart gekleed.

Zo is de stalen horlogekast behandeld met koolstof, is de wijzerplaat ook zwart en ook de horlogeband is van soepel en stevig zwart rubber. De zwarte wijzerplaat is voorzien van verchroomde subdials met rode accenten en een tachymeter-schaal. De bezel is geïnspireerd op het gekartelde motief van de roosters van de Bentley radiator.

Om onder alle omstandigheden de tijd goed af te kunnen lezen zijn de uurindexen en de wijzers voorzien van lichtgevend materiaal. Het kloppend hart bestaat uit een mechanisch chronograaf uurwerk dat voldoet aan de zware eisen van het COSC en zich daardoor kwalificeert als chronometer. Breitling produceert dit sportieve horloge in een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks.

Zie voor meer informatie ook www.breitlingforbentley.com.

Pin It on Pinterest

Share This