23-4-2012 | De maand april is kennelijk de maand van horloges in relatie tot vliegtuigen en piloten. Naast IWC laat ook Bernard Richards Manufacture zich deze maand niet onbetuigd met een ‘Bombers’ horloge.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heersten legendarische vliegtuigen in de lucht. Ze werden “Warbirds” genoemd… Het was de tijd dat moedige en succesvolle jonge piloten hevige luchtgevechten voerden om hegemonie in de lucht. Dankzij de inzet en toewijding van enkele enthousiaste liefhebbers zijn gelukkig nog diverse Warbirds bewaard gebleven en door zorgvuldige restauratie en onderhoud in hun oorspronkelijke glorie hersteld. Vandaag de dag weten deze vliegtuigen nog steeds vele liefhebbers wereldwijd te fascineren.

Als eerbetoon aan deze Warbirds heeft BRM een nieuwe reeks horloges ontworpen die zijn geïnspireerd op de belangrijkste gevechtsvliegtuigen van de Tweede Wereldoorlog: de Engelse Spitfire, de Noord-Amerikaanse P-51 Mustang en de Japanse Mitsubishi Zero. De BRM uurwerken zijn vervaardigd als een vliegtuigromp, compleet met klinknagels, propeller-vormige wijzers, horlogekasten voorzien van emblemen uit verschillende landen en lederen banden.

De automatische horloges zijn voorzien van een chronograaf. De horlogekast heeft een diameter van 45 mm en is uitgevoerd in geborsteld staal of van roestvrijstaal met een zwarte PVD-coating. Het horloge wordt om de pols gedragen door een kalfslederen band. De horloges zijn vanaf juli 2012 beschikbaar.

Zie voor meer informatie www.brm-manufacture.com.

Pin It on Pinterest

Share This