4 december 2012 | Blancier Handmade Watches, gespecialiseerd in hoogwaardige handgemaakte horloges, komt met een nieuwe duurzame horloge serie waarbij de gepatenteerde en kleurrijke 3D-wijzerplaten zijn gemaakt van gebruikte aluminium koffiecapsules van Nespresso. Middels deze horloge serie laat Blancier door middel van “Upcycling” zien dat er bijzonder mooie producten kunnen worden gemaakt van “afval”. Ook wil Blancier met deze series laten zien dat het belangrijk is gebruik te maken van bestaande recycling programma’s van fabrikanten. De reeks horloges, de Blancier Grand Cru Series, is een must-have voor de liefhebbers van Nespresso.

Het nuttige met het aangename verenigen

Blancier Handmade Watches wil het nuttige met het aangename verenigen en vanuit dit uitgangspunt de Nespresso koffiecapsules hergebruiken en in een mooi horloge verwerken. De nieuwe horlogelijn Blancier Grand Cru series is hier het gevolg van. “Door middel van Upcycling, dit is het waardevoller maken van afval dan het in eerste instantie lijkt, wordt op een prachtige en duurzame manier gebruik gemaakt van de vele Nespresso-cups die jaarlijks worden weggegooid. We hergebruiken de cups niet, we maken van dit afval iets mooiers en waardevollers. We gaan omhoog in de keten. Mensen die Nespresso koffie drinken adopteren een bepaalde lifestyle, waarbij de Blancier Grand Cru Series goed past.”, aldus Willem Kamerman, niet alleen gepassioneerd liefhebber van mechanische horloges maar tevens eigenaar van Blancier Handmade Watches.

Blancier Grand Cru series
Een horloge uit de Blancier Grand Cru series is verkrijgbaar in verschillende varianten, gekoppeld aan de Nespresso-cups: ‘Bronze’, ‘Gold’, ‘Black Gold’, ‘Blue’, ‘Grey’, ‘Light Red’, ‘Purple’, ‘Dark Green’. Ook zijn er limited edtions. Elk horloge wordt geleverd in een uniek en gesigneerd bewaarboek waarin naast het horloge, ook drie volle koffiecapsules zijn opgenomen.

De horloges zijn voorzien van een mechanisch uurwerk en worden met de hand opgewonden, wat de horloges duurzamer maakt dan (quartz)varianten die op batterijen werken. Daarnaast zijn de Nespresso-cups vervaardigd uit geanodiseerd aluminium, waardoor de kleuren slijtvast zijn en de cups zelfs niet beschadigd raken als de capsule met duizend kilo wordt platgedrukt. Doordat de horloges handgemaakt zijn en elke wijzerplaat wordt gevormd door een gebruikte cup, is elk horloge een uniek exemplaar.

De Blancier Grand Cru Series zijn verkrijgbaar vanaf €495,-. Zie voor meer informatie ook www.grandcruwatch.com. De horloges kunt u daar ook bestellen.

Pin It on Pinterest

Share This