4-6-2012 | Onlangs presenteerde het Zwitserse horlogehuis Ulysse Nardin een nieuwe chronograaf, Black Sea Chronograph. Met een horlogekast van 45,8 mm is de Black Sea Chronograph een indrukwekkende verschijning.

 

Zoals de naam al doet vermoeden is het horloge geschikt om te duiken, want het is waterdicht tot 200 meter diep. Daarom is het horloge ook uitgerust met een geschroefde kroon en een bezel die alleen tegen de klok in kan worden gedraaid. Hiermee wordt voorkomen dat de bezel per ongeluk wordt verdraaid.

De horlogekast is gemaakt van roestvrij staal dat vervolgens bekleed is met zwart rubber. Het kloppend hart bestaat uit een automatisch manufactuur kaliber UN-35 met een gangreserve van ca. 42 uur. De transparante kastbodem geeft zicht op het uurwerk. De zwarte wijzerplaat is voorzien van Superluminova voor scherpe, lichtgevende zichtbaarheid op de donkerste plaatsen. Op de wijzerplaat is tussen 4 en 5 uur de datum zichtbaar en op 9 uur de kleine sekonde.

De tijdmetingen van de chronograaf zijn afleesbaar door de centrale sekondewijzer (die is voorzien van het ankersymbool van Ulysse Nardin), de minutenteller op 3 uur en de 12-uren teller op 6 uur. Het geheel wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen band met een keramische vouwsluiting.

Zie voor meer informatie www.ulysse-nardin.ch.

 

Pin It on Pinterest

Share This