De wereld kent honderden, zelfs duizenden horlogehuizen. Diverse merken hebben wereldfaam, vele merken zijn wellicht slechts bij enkelen bekend. Ook horloges zijn er in alle soorten en smaken. Van staal tot platina, plastic, titanium of zelfs hout, we kijken er niet meer – echt – van op. Rond, vierkant, ovaal, baguette, alles kan.

Eén ding hebben ze wel vaak gemeen: als de portemonnaie maar ruim genoeg is, kan vrijwel elk horloge worden gekocht. “Money buys everything” niet waar.

 

Black Belt Watch

© Black Belt Watch

 

Zo niet dit horloge van Black Bealt Watches. Dit horloge kan alleen worden aangekocht door mensen die middels een certificaat kunnen aantonen dat ze in het bezit zijn van de zwarte band in een erkende vechtsport. Vandaar de naam “Black Belt”.

Er worden overigens geen eisen gesteld aan de vechtsport, dus judo, taekwondo, karate, als u in uw sport een zwarte band hebt verdiend, komt u voor dit horloge in aanmerking.

Anyway, mocht u om iemands pols een Black Belt horloge ontwaren: geen rare dingen doen. U bent gewaarschuwd!

Historie

Yvan Arpa, een gedurfde en gerenommeerd horlogemakers en oprichter van onder meer Artya, heeft samen met een paar partners het concept Black Belt Watch bedacht en uitgewerkt. Het idee was (en is) dat dit horloge alleen zal worden verkocht aan mensen die de zwarte band in hun vechtsport hebben verdiend. Het horloge is officieel gelanceerd in oktober 2009 bij een martial arts event.

Zie voor meer informatie: www.blackbeltwatch.com

Pin It on Pinterest

Share This