6 maart 2013 | Tussen het fameuze automerk Bentley en het welbekende horlogemerk Breitling bestaat een innige samenwerking, ook wel bekend als ‘Breitling for Bentley’. In dat kader lanceert Breitling de Bentley Light Body Midnight Carbon in een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks.

Breitling Bentley Light Body Midnight Carbon

Om recht te doen aan de benaming “light body midnight carbon” is het vrijwel volledig zwarte horloge uitgerust met een lichte en stevige titanium horlogekast die is voorzien van een carbon coating.

Op de in dashboard-stijl uitgevoerde wijzerplaat zijn twee exclusieve technische Breitling-kenmerken opgenomen met roodomrande indicaties. De ingenieuze “30-seconde chronograaf”, afgeleid van een octrooi van Breitling uit 1926, draait rond de wijzerplaat in een halve minuut in plaats van de gebruikelijke 60 seconden.

Dit systeem realiseert een nauwkeurige tijdmeting tot 1/8 van een seconde. In tegenstelling tot een conventionele tachymeter, die gebruik maakt van een waarde die gemeten wordt in maximaal 60 seconden, meet de “variabele tachymeter” de gemiddelde snelheid ongeacht de verstreken tijd, de afgelegde afstand en de bereikte snelheid. De originaliteit en de kracht van het volledig zwarte ontwerp wordt geaccentueerd door zwarte wijzers en indexen die zijn voorzien van groen oplichtend Superluminova voor een optimale afleesbaarheid in het donker.

Met een knipoog naar de beroemde radiator roosters van de Bentley is de bezel voorzien van een gekarteld motief. Het kloppend hart bestaat uit een automatisch chronograafuurwerk dat zich kwalificeert als chronometer door te voldoen aan de strenge testen van het COSC.

Zie ook www.breitlingforbentley.com.

Breitling Bentley Light Body Midnight Carbon

Pin It on Pinterest

Share This