Bell & Ross X1 Whitehawk | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis Bell & Ross, dat sterk verbonden is met de luchtvaart, heeft zojuist de nieuwe White Hawk-collectie van luchtvaarthorloges aangekondigd. De BR-X1 White Hawk-lijn is geïnspireerd op de kleuren van privéjets. Het bereik, dat dromen en reizen oproept, omvat twee prachtige horloges, de BR-X1 en de BR-X1 Tourbillon White Hawk, beide met een revolutionaire constructie.

Bell & Ross X1 Whitehawk | Alles over Horloges

De twee nieuwste modellen van de Bell & Ross-collectie zijn ondergebracht in grade 5 titanium horlogekasten die bedekt zijn met een witte keramische riem. De drukknoppen van het horloge, aan de zijkant van de behuizing, zijn gemaakt van hightech keramiek en rubber om een ​​snelle en eenvoudige bediening mogelijk te maken. Om de chronograaf-functie te activeren, belangrijk voor navigatie, is op 9 uur een rubberen drukknop geplaatst.

Bell & Ross X1 Whitehawk | Alles over Horloges

De oplage van de Bell & Ross BR-X1 White Hawk (referentie BRX1-WHC-TI), is gelimiteerd tot 250 stuks. De robuuste titaniumkast heeft een diameter van 45 mm. Het kloppend hart bestaat uit een automatisch uurwerk BR-CAL.313 en tikt met 28.800 bewegingen per uur.

Op de opengewerkte wijzerplaat zijn naast uren, minuten en kleine seconde (op 3 uur) ook de datum (op 6 uur) en centrale seconde en 30-minutentimer (op 9 uur) van de chronograaf afleesbaar. Ook is het horloge uitgerust met een tachymeterschaal. De BR-X1 White Hawk is waterbestendig tot 100 meter (10 Bar) en wordt om de pols gedragen met een rubberen en grijze kalfsleren band met gesatineerde gepunte gesp.

Bell & Ross BR-X1 Tourbillon White Hawk | Alles over Horloges

Ook de Bell & Ross BR-X1 Tourbillon White Hawk (referentie BRX1-CHTB-WHC) beschikt over een horlogekast met een diameter van 45 mm. Het kloppend hart van dit horloge is een handopgewonden flying tourbillon-uurwerk BR-CAL.283, dat is samengesteld uit 282 onderdelen en 35 jewels. Het uurwerk tikt met 21.600 bewegingen per uur en beschikt over een gangreserve van ca. 4 dagen.

Op de opengewerkte wijzerplaat zijn naast uren en minuten ook de 30 minutentimer (op 11 uur) en de 60 secondentimer (op 1 uur) van de chronograaf afleesbaar. Daarnaast is op 6 uur de flying tourbillon gesitueerd en op 9 uur de gangreserve-indicator. Ook dit horloge is waterbestendig tot 100 meter en wordt eveneens om de polis gedragen met een rubberen en grijze kalfslederen band.

Zie ook Bell & Ross.

Pin It on Pinterest

Share This