Baume & Mercier Clifton Manual 1830 | Alles over Horloges

Ieder jaar lanceert het Zwitserse horlogehuis Baume & Mercier een exclusief model binnen de Clifton Collectie, waarbij het merk er naar streeft telkens (voor Baume & Mercier) nieuwe uurwerken te brengen.

De nieuwe Clifton Manual 1830 met TwinSpir™ technologie is de nieuwste uitbreiding binnen de Clifton collectie – een collectie die al bestaat uit een aantal gecompliceerde uurwerken waaronder de Flying Tourbillon, de Perpetual Calender en de 5-minute Repeater. Dit bijzondere horloge drukt perfect de heritage van het merk uit. Een 18 karaat rosé gouden horloge dat een aantal specifieke design eigenschappen combineert met de introductie van een nieuw horloge mechanisme.

De Baume & Mercier Clifton Manual 1830 is dat een klassiek gevormd horloge met een 18 karaat rosé gouden horlogekast met een diameter van 42 mm. De opaline zilveren wijzerplaat geeft naast de uren, minuten en centrale secondewijzer de datum weer. Het transparante kastdeksel biedt goed zicht op het kloppend hart, dat bestaat uit manufactuur handopwind kaliber BM12-1975M, dat Baume & Mercier in samenwerking met Manufacture Horlogère ValFleurier heeft ontwikkeld.

Dit uurwerk tikt met een frequentie van 28.800 tikken per uur (4 Hz) en beschikt over een gangreserve van 90 uur. Het horloge wordt om de pols gedragen door een bruin alligator lederen band met gespsluiting.

Baume & Mercier Clifton Manual 1830

Het BM12-1975M uurwerk herbergt overigens een bijzondere, geavanceerde technologie die is ontwikkeld door het Richemont Research en Innovatie team: TwinSpir™. Baume & Mercier is het eerste merk binnen de Richemont groep die hier gebruik van maakt. Deze TwinSpir™ technologie is toegepast in een nieuwe spiraalveer die een composiet structuur omvat gecombineerd door twee lagen van silicoon, verbonden door een laag van silicoondioxide.

Deze laatste laag maakt het mogelijk om ook temperatuursverschillen te compenseren. De TwinSpir™ springveer, gecombineerd met een inertia-type balans verbetert de precisie van het uurwerk in verschillende posities en over een lange tijdsperiode, beperkt de gevoeligheid van omliggende magnetische veld en garandeert een verbeterde weerstand tegen kleine shocks en herhaaldelijke trillingen. Dit heeft uiteindelijk invloed op de gelijkheid en chronometrische prestaties van het uurwerk.

Baume & Mercier Clifton Manual 1830

De nieuw ontworpen balans van het Baume & Mercier kaliber is een inertia afregel systeem, dit in plaats van het conventionele afregel systeem met kompaspennen. Met de kompaspennen regel je het uurwerk af door middel van het aanpassen van de lengte van de spiraalveer.

Bij het nieuwe inertia afregel systeem wordt het uurwerk afgeregeld door een gewicht dat op de spaken van de balans is geplaatst. Door het inertia blokje te verdraaien verplaats je het gewicht meer naar de binnen-  of buitenkant van de balans waardoor het uurwerk sneller of langzamer gaat lopen. Doordat het inertia gewicht op de spaken van de balans te plaatsen is dit systeem veel beter bestand tegen invloeden van buitenaf zoals vibraties. Het uurwerk blijft hierdoor nauwkeuriger lopen.

Baume & Mercier Clifton Manual 1830

De ontwikkeling van het manufactuur uurwerk en de toepassing van de TwinSpir™ technologie is geheel in lijn met het motto van Baume & Mercier: “Accept only perfection and only manufacture watches of the highest quality.”

Specificaties Clifton Manual 1830

UurwerkHandopgewonden uurwerk
ReferentieM0A10359
KaliberManufactuur BM12-1975M
Robijnen18
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 90 uur
Materiaal18 karaat rosé goud
Diameter42 mm
Kastdikte8,9 mm
WijzerplaatZilver
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemTransparant
HorlogebandBruin alligator lederen band

Horlogebandsluiting18 karaat rosé goud met gespsluiting
Waterresistant50 meter (5 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale secondewijzer en datum

Zie voor meer informatie Baume & Mercier.

Pin It on Pinterest

Share This