Anonimo Militare Vintage| Alles over Horloges

Ter ere van haar 20-jarig bestaan brengt het van origine Italiaanse horlogehuis Anonimo een vintage model binnen de Militare collectie uit.

Het horloge heeft een tijdloos elegante stijl met een roestvrijstalen kast met een diameter van 43,4 mm. Evenals de originele Militare illustreert de beige wijzerplaat de ‘beroemde’ Anonimo driehoek gevormd door de 12, 04 en 08 driehoek. Ook het datumvenster is net als bij het origineel op 6 uur gepositioneerd. De wijzers zijn voorzien van superluminova.

 

Anonimo Vintage Militaire

 

Een wijziging ten opzichte het origineel betreft de kroon die nu op 12 uur is geplaatst (bij het origineel op 6 uur). De positie op 12 uur is ook een verwijzing naar het zakhorloge, de voorloper van het polshorloge. Het voordeel van de kroon op 12 is niet alleen het verhogen van het draagcomfort maar ook de bescherming van de kroon.

De aanduiding “Handcrafted in Firenze” is bij de Militare Vintage vervangen door “Swiss Made”, waarbij Anonimo compliant is met de sinds 1 januari jl. in werking getreden stringentere Zwitserse wetgeving om het label Swiss Made te mogen voeren.

Een andere verbetering is dat het automatische uurwerk (Sellita SW260-1), waarvan de rotor is voorzien van de naam Anonimo, zichtbaar is door de transparante kastbodem. Het uurwerk heeft een gangreserve van ca. 38 uur.

 

Anonimo Vintage Militare | Alles over Horloges

Het geheel wordt om de pols gedragen door een bruine kalfslederen band met gespsluiting. De adviesprijs bedraagt CHF 2.590,-.

Zie voor meer informatie Anonimo.

Pin It on Pinterest

Share This