24 september 2012 | Het Zwitserse horlogehuis Alpina lanceerde recentelijk de Worldtimer Manufacture, een automatisch horloge waarmee de tijd in de verschillende tijdzones kan worden afgelezen.

Voor het bedienen van de worldtimer moet eerst de tijd in de tijdzone van herkomst worden ingesteld door de stad die correspondeert met de tijdzone van herkomst door het draaien van de kroon op 12 uur te plaatsen. Vervolgens corresponderen de overige 23 plaatsen op de buitenste ring met een een uur op de binnenste ring. Op deze manier kan in een oogopslag de tijd worden afgelezen in de overige tijdzones.

De Worldtimer Manufacture heeft een geborstelde en gepolijste roestvrij stalen horlogekast met een diameter van 44 mm.
Daarbinnen tikt een in eigen huis ontwikkeld automatisch mechanisch manufactuuruurwerk (kaliber AL-718) met een frequentie van 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en een gangreserve van ca. 42 uur.

Bijzonder aan dit uurwerk is dat alle functies eenvoudig zijn in te stellen door één enkele kroon. De zwarte wijzerplaat is voorzien van twee roterende ringen en een subdial voor de datum op 6 uur.

De Worldtimer is voorzien van een roterende ring waarop de namen van 24 steden uit de 24 tijdzones zijn afgebeeld. Daarbinnen roteert een 24-uurs ring, die de tijd in de verschillende tijzones weergeeft. De centrale uur- en minutenwijzer geven de tijd in het land van herkomst weer. De transparante kastbodem biedt een goed zicht op het uurwerk dat is voorzien van perlage– en côtes de genève-decoratie en de rotor die is behandeld met PVD-coating. Het geheel wordt om de pols gedragen met een zwarte krokodillen lederen band.

De Alpina Worldtimer Manufacture wordt geleverd in een speciale luxe horlogebox tezamen met een schaalmodel van een Cessna Citation Mustang. De oplage is beperkt tot 8.888 stuks.

Zie voor meer informatie ook www.alpina-watches.com.

Pin It on Pinterest

Share This