5 maart 2013 | Tijdens Baselworld 2013 zal Alfex een compleet nieuw dameshorloge onthullen dat de synthese tussen de traditie van het merk en zijn karakteristieke avant-gardistische visie vertegenwoordigt: Translucent 8X.

Alfex Translucent 8X

De Translucent 8X is naast horloge ook armband, design object en een unieke accessoire. Dit armband-horloge geeft uitdrukking aan de originele en innovatieve geest van het in het kanton Ticino gevestigde Zwitserse horlogehuis Alfex. Door de eenvoudige lijnen en regelmatigheid van een geometrische vorm, de achthoek, als startpunt te nemen, maakt het horloge-ontwerp gebruik van herhaling om een patroon te creëren dat tevens de structuur van de armband vormt. Het glanzende stalen patroon is gehuld in een doorschijnend materiaal waarin het lijkt te zweven.

Alfex Translucent 8X

Het concept en de vorm van de Translucent 8X weerspiegelt niet alleen subtiel de rijke symboliek van het getal “8”, maar is bovendien het resultaat van geavanceerd technologisch onderzoek in combinatie met een passie voor design en de absolute wil om een uitdaging te overwinnen. Deze uitdaging bestond uit het realiseren van een technisch en harmonieus evenwicht tussen twee zeer verschillende materialen ofwel het combineren van sterk en flexibel glanzend 316L staal met transparant en lichtgewicht kunststof met een grijs rokerige finish. Ook de buiten het centrum gepositioneerde wijzerplaat, omgeven door de buitenste rand van vier achthoeken, breekt met bestaande conventies.

De Translucent 8X is voorzien van een Zwitsers quartz uurwerk en verkrijgbaar in twee maten: normaal en klein. Het geheel is waterbestendig tot 3 ATM.

De adviesprijs bedraagt € 329,-. Zie ook www.alfex.ch.

Pin It on Pinterest

Share This