19-3-2012 | De legendarische 1966 collectie van Girard-Perregaux is een eerbetoon aan een tijdperk waarin Girard-Perregaux zich profileerde door creativiteit, technische expertise en prestaties. Het was een periode dat horloges van Girard-Perregaux diverse prijzen en onderscheidingen in de wacht sleepten. Sinds 2006 worden de horloges uit de 1966 lijn uitgerust met ultra-dunne automatische manufactuuruurwerken die volledig in eigen huis worden vervaardigd.
De Girard-Perregaux 1966 Jewellery is zonder meer een waardige representant van de 1966 lijn. Dit uit wit of rosé goud gesneden uurwerk met een diameter van 38 mm blijft trouw aan de klassieke wijze van horlogemaken. Het horloge is uitgevoerd met 807 diamanten, waarvan er 72 verwerkt zijn in de lunette en de overige 735 diamanten vormen tesamen de wijzerplaat. De combinatie van de bladwijzers met de toegepaste kwartiermarkeringen en de bladwijzers geeft het horloge een verfijnde elegantie.

Het horloge wordt om de pols gesloten met een band van alligatorleer en is voorzien van een met diamanten bezette gesp.

De saffierglazen achterplaat biedt goed zicht op het automatische uurwerk kaliber 3300, waarvan de gouden rotor is voorzien van de Côtes de Genève decoratie. De gangreserve bedraagt circa 46 uur. Het kaliber 3300 staat borg voor 221 jaar horloge expertise.

Pin It on Pinterest

Share This